Controller = pedicure
Medisch Pedicure


Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of je nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.


Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ heeft doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen, waaronder die van diabetespatiënten. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het Kwaliteit Register voor Pedicures.


Vanaf 1 januari 2015 hebben alle medisch pedicures een profiel tot hun beschikking waarmee ze zich kunnen profileren. Dit profiel kunnen ze gebruiken om aan andere partijen (consumenten, ketenpartners, zorggroepen) te tonen hoe men zich inzet voor de kwaliteitsontwikkeling. Het profiel bevat informatie over de praktijk (werkzame uren, aantal patiënten, relevante ervaring, etc.) en informatie over de gevolgde bij- en nascholing. Het profiel is voor alle medisch pedicures beschikbaar, ongeacht de periode.Kwaliteitsnormen

Vakbekwaamheid; geformuleerd in beroepscompetenties en vastgelegd in een diploma.

Code voetverzorgingsbedrijf; hygiënisch, arbo technisch en milieutechnisch verantwoord uitoefenen van het beroep.

Richtlijnen; beroepsuitoefening volgens de vastgestelde richtlijnen.

Accreditatiepuntensysteem; bijhouden van kennis en kunde op het vakgebied.

Array
(
    [0] => pedicure
    [1] => medisch
)